//Top 4 legdrágább női karóra

Top 4 legdrágább női karóra

Vannak olyan személyek, akiknek az órák gyűjtése nemcsak a viselés szempontjából fontos, hiszen lehet ez hobbi vagy éppen befektetés is. Vannak azonban olyan darabok, amiket csak a felsőbb réteg engedhet meg magának, hiszen mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha ezek közül szeretnénk egyet magunknak. Lássuk a top 4 legdrágább női karórát! 

Top 4 legdrágább női karóra 

A legdrágább női karórák között számos csodálatos darabot találhatunk. Legyen szó nagyobb márkák vagy éppen kevésbé ismert cégek termékeiről egyaránt.  

4. Patek Philippe Sky Moon Tourbillon 

Az ötödik helyet a Patek Philippe darab foglalta el, amely nagyjából 1,3 millió dollárba kerül. Ez a kivitel majdnem 700 darabból tevődik össze, így elmondható róla az is, hogy ez az egyik legkomplexebb darab, amit ők valaha elkészítettek. Ez az egyetlen olyan karóra, amelynek a tokját mindkét oldalon számlappal láttak el, ráadásul egy teljes éjjeli égbolt található meg rajta. Már maga a csomagolás is egyediségről árulkodik, nem beszélve a funkcióiról. Az eszköz mutatja többek között a holdfázisokat, a csillagászati időt, de még a hold pályáját is. A beszerzése azonban nemcsak az ára miatt nehézkes, hanem azért is, mert évente összesen két darabot készítenek belőle 

3. Vacher Constantin darab 

A világ egyik legkomplexebb órája 1,5 millió dollárba kerül, amit a Vacher Constantin Tour de L’lle névvel látott el. A több mint 800 részből álló szerkezetet 10 ezer óra alatt tudják csak összerakni. Ez azt is jelenti, hogy ez egy ember teljes éves munkáját kiteszi, nem csoda tehát, hogy ennyibe kerül. Különlegessége, hogy nemcsak elől, hanem hátul is van óralapja, azonban összesen hét darab készült el belőle, így hozzájutni nem túl egyszerű.  

2. Platinum World Time 

A dobogó második fokára szintén egy Patek Philippe darab kerül fel. Korábban ez volt a világ legdrágább kivitele, azonban készült ennél jóval költségesebb kiegészítő is. Ez a modell azért is egyedi, mert 24 időzónát mutat, ráadásul általa azt is megtudhatjuk, hogy éjjel vagy nappal van az adott területen.  

1. 201 karátos Chopard karóra 

A világ legdrágább darabja 25 millió dollárba kerül. Bár hihetnénk azt is, hogy ez egy igazán lenyűgöző kiegészítő, ám sokak szerint rendkívül csicsás modell. Ezen az órán három óriási szív alakú gyémánt kapott helyet, amiből az egyik egy 15 karátos rózsaszín ásvány. Emellett összesen 163 karátnyi gyémánt található meg rajta, így jön ki, hogy a Chopard óra az összesen 201 karátos. 

Összegezve 

A legdrágább órák között számos egyedi, de mégis giccses darabot találhatunk. Az biztos, hogy a Patek Philippe márka szeret minél költségesebb kiegészítőket készíteni, amikből alig pár darabot gyártanak le.